HTML

laterna hungarica

Hírek és vélemények a magyar film világából.

Facebook

Címkék

1956 (1) 3d (1) adrienn (6) aglaja (1) almasi (1) alternative (1) anilogue (1) animacio (17) áron (1) art (1) béla (1) bela (2) bemutato (3) berlinale (4) beszelgetes (2) bodzsar (2) borsod (1) budapest (2) buli (2) cannes (6) cigany (2) csaszi (1) csicska (2) csinibaba (1) csukas (1) curtis (1) diafilm (1) dokumentumfilm (11) dvd (2) előadás (1) elozetes (19) epiteszet (2) erdely (1) erdo (1) ferenc (1) fesztival (33) film (1) filmklub (10) filmnapok (3) filmszemle (30) filmvilag (10) fliegauf (2) folyoirat (19) foto (1) friss (26) gothar (3) gyorgy (2) hajdu (3) haumann (1) hersko (2) horror (1) imre (1) indavideo (1) interjú (10) istvan (2) jancso (2) jarmusch (2) jatek (1) jegyzet (8) jeles (1) juci (1) karoly (1) karpati (1) kiallitas (5) kid (2) kolorado (2) komlos (1) konyv (2) kornel (1) kovasznai (1) kritika (18) latinovits (1) lovas (1) magyarhangya (1) makk (1) mari (1) mark (1) matine (7) mátyássy (1) mediawave (4) miklauzic (3) miklos (1) molnar (1) mor (1) mozi (3) mozinet (2) mufaji (1) mundruczo (3) odeon (1) operatőr (1) pal (6) palfi (1) palyazat (1) peter (2) pilot (1) pinkwater (1) piroska (1) porno (1) portre (14) prizma (5) reklam (1) reszlet (1) retrospektiv (1) rofusz (1) rövidfilm (37) sci fi (1) sinkovits (1) sorozat (4) sorsod (1) szabo (2) szarajevo (3) szelid (1) tancfilm (1) tarr (7) teremtes (1) titanic (1) tony (1) torocsik (1) tv (3) utoler (2) uvegtigris (1) verzio (4) vespa (2) visszatekintes (3) web (3) womb (2) zene (2) Címkefelhő

Friss topikok

Magyar háló: Háromszázezer fölött a MAB nézettsége

2011.03.25. 14:10 Laterna

Már több mint háromszázezren töltötték le a MAB-ot, Horgas Ádám kifejezetten a netre készült thriller websorozatát, amely Magyarorszégon egyedülálló kezdeményezésnek számít. A MAB utolsó epizódja a napokban került fel a YouTube-ra. A 16-részes sorozat egy bérházban játszódik, ahol egyetlen éjszaka leforgása alatt mindenki meghal. A kiérkező rendőrök az elhunytakon semmiféle külsérelmi nyomot nem találnak.


"Színházban dolgozó ember vagyok, az utóbbi időben foglalkozom filmezéssel. Összehívtam a személyes ismerőseimet a szakmából, és elmondtam nekik, hogy mire készülök. Mind pártolták a tervet, és nagy odaadással, teljesen önzetlenül vállaltak szerepet a megvalósításában" - mesélt a sorozat keletkezésének körülményeiről az MTI-nek Horgas Ádám, a MAB forgatókönyvírója és rendezője.

  

Amerikában a websorozat műfaja körülbelül két-három éve jelent meg. A tengerentúlon már olyan sztárokkal is dolgozik a webes műfaj, mint például Kiefer Sutherland. Ezeket a szériákat egyfelől a kereskedelmi tévék használják sorozatok bevezetéseként, illetve az évadok közötti szüneteiben a nézők érdeklődésének fenntartására. Ám emellett akadnak kifejezetten a netre készült sorozatok, ezeknek már külön fesztivált is szerveztek. Az idei Los Angeles-i mustrára a MAB-ot is szerették volna benevezni, de sajnos nem készült el időben az angol fordítás.

 

Horgas egyébként azért döntött a thriller műfaja mellett, mert szerinte a websorozat speciális műfaj, sűrűn kívánkoznak bele drámai fordulatok, amelyek ott marasztalják a nézőt a gép előtt. Kísérletezőkedve vitte rá, hogy belevágjon ebbe a struktúrába, érdekelte, hogy promóció nélkül mekkora nézőszámot tud elérni. Mivel nem sikerült pénzügyi befektetőket toborozni, a rendező maga finanszírozta félmillió forintból a forgatást. Horgas szerint a filmtámogatás összeomlását követően sok hazai alkotó fordult e műfaj felé. 

 

A MAB első évadának sikere után Horgas már a második évadot tervezi, de azt mindenképpen el akarja kerülni, hogy a színészek újfent ingyen dolgozzanak. "Fantasztikus dolog, hogy tehetségüket és nevüket adták a produkcióért, de nem szeretnék ezzel visszaélni" - fogalmazott.

 

A magyar websorozatokról itt találsz egy kimerítő cikket.

A MAB honlapját pedig itt érheted el. 

 

 

Forrás: MTI

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat web friss

A bejegyzés trackback címe:

https://laterna.blog.hu/api/trackback/id/tr582770859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása